Cu CARBONOFF, beneficiezi de expertiză în reducerea emisiilor CO2 prin protejarea pădurii, conservarea biodiversității și creșterea sănătoasă a pădurilor, în timp ce generezi venituri prin emiterea și vânzarea de certificate de CO2 pe piața voluntară de carbon. Prin participarea ta, contribui la un lanț valoric care îți permite să păstrezi și să dezvolți proprietatea ta, asigurând astfel o moștenire valoroasă și durabilă pentru generațiile viitoare.

Înrolează-ți pădurea în CARBONOFF

CARBONOFF - înrolare în 4 pași

Pentru a se înrola în conceptul de carbon forestier CARBONOFF, proprietarii de păduri privați din România trebuie să urmeze acești patru pași:

1. Exprimarea interesului
și
evaluarea inițială

Primul pas pentru proprietarii privați de păduri este să își exprime interesul de a participa la inițiativa CARBONOFF.

2. Plan de dezvoltare și managementul sustenabil al pădurii
Development plan and sustainable management of the forest

Odată ce evaluarea inițială este finalizată, următorul pas este dezvoltarea unei linii de bază care să reflecte stocurile actuale de carbon și ratele de sechestrare din pădure.

3. Implementare
și
Monitorizare

Cu un plan SFM în vigoare, proprietarii de păduri vor trebui să implementeze practicile recomandate pe terenurile lor.

4. Verificare
și emitere certificate CO2

Odată ce practicile de management sustenabil al pădurilor au fost implementate și datele de monitorizare indică un impact pozitiv asupra captării carbonului, pasul final este de a solicita verificarea de la terți.

Înrolare fără costuri

Inițiativa CARBONOFF recunoaște importanța unui proces de înscriere accesibil proprietarilor privați de păduri din România, indiferent de capacitatea financiară a acestora. Prin urmare, înscrierea în conceptul de carbon forestier CARBONOFF este gratuită.

Această decizie asigură că proprietarii de păduri pot participa fără a suporta costuri inițiale, care altfel i-ar putea descuraja să se alăture mișcării. Oferind o înrolare fără costuri, CARBONOFF își propune să încurajeze adoptarea pe scară largă a practicilor de management sustenabil al pădurilor, conducând în cele din urmă un impact pozitiv mai mare asupra acțiunii climatice, conservării biodiversității și promovarea unor fluxuri de venituri durabile pentru proprietarii de păduri din întreaga țară.

Finanțare sau capital natural

Suntem aici pentru a susține proiecte care aduc o contribuție semnificativă la reducerea emisiilor de carbon. Echipa noastră oferă soluții financiare pentru inițiative inovatoare și sustenabile, contribuind la construirea unui viitor mai verde și mai durabil.

Hai să discutăm despre cum te putem sprijini cu resursele necesare. Împreună aducem un impact pozitiv asupra planetei noastre!

întrebări frecvente

Orice proprietar de pădure privată mică, mijlocie și mare se poate alătura CARBONOFF.

Nu, pădurile din oricare regiune a României pot fi incluse în CARBONOFF.

Da, toate tipurile de arbori pot fi integrate cu CARBONOFF.

După parcurgerea tuturor celor 4 pași descriși în procesul de înscriere la program.

Echipa CARBONOFF va asigura marketingul necesar pentru a vinde eficient creditele de carbon corporațiilor care doresc să aibă un impact pozitiv asupra schimbărilor climatice.

Echipa CARBONOFF are expertiza și capitalul adecvat pentru a actualiza limitele cadastrale și planul de amenajare a pădurilor la un preț competitiv.

Da, va fi necesar să se lucreze cu grupul de companii de management forestier CARBONOFF care dețin certificările corespunzătoare pentru a implementa metodologia standard de carbon verificată pentru proprietarul pădurii.

Inspire change!

Minimize your carbon footprint and play a role in shaping a sustainable future. Are you interested in offsetting your carbon emissions?

Get in touch with us today to discover more and embark on the path towards a carbon-neutral lifestyle!