întrebări frecvente

Află mai multe despre CARBONOFF

întrebări frecvente

credite de carbon

Un credit de carbon este un instrument de finanțare pentru sprijinirea proiectelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră sau de recaptare a carbonului din atmosferă. Un singur credit de carbon este egal cu o tonă metrică de gaze echivalente de dioxid de carbon. Creditele de carbon au fost făcute oficiale prin Protocolul de la Kyoto al Națiunilor Unite. Acest organism ONU a dezvoltat, de asemenea, principiile și regulile cheie care ghidează astăzi creditele verificate. În trecut, au existat o serie de activități care puteau emite credite de carbon.

Există mai multe moduri de a cumpăra credite de carbon. Pot fi achiziționate direct de la un dezvoltator de proiecte de credite de carbon, printr-o bursă de credite de carbon sau un broker sau prin intermediul platformelor online care oferă opțiuni de cumpărare a acestora.

O gamă largă de proiecte pot genera credite de carbon, cu condiția să demonstreze că reduc sau evită emisiile de gaze cu efect de seră. Proiecte care generează credite de carbon includ proiecte de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană și solară, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor sau proceselor industriale, captarea și utilizarea gazelor de la depozitul de deșeuri, reducerea metanului în agricultură sau creșterea animalelor și proiecte de silvicultură și utilizare a terenurilor care promovează sechestrarea carbonului.

Proiectul nostru Silvador Climate Action este verificat de un standard de certificare independent numit Verra. Întreaga documentație a proiectului este disponibilă pe site-ul nostru sau pe Verra Registry.

Avem, de asemenea, certificări FSC, VCS și SDVISTa, ceea ce face creditele noastre de carbon mai valoroase și de înaltă calitate.

 • The Gold Standard
 • Verified Carbon Standard (VCS)
 • Standarde privind clima, comunitatea și biodiversitatea (Standarde CCB)
 • American Carbon Registry (ACR)
 • Plan Vivo Standard
 • Social Carbon
 • CarbonFix Standard
 • Carbon Trust Standard

Fiecare standard are propriul set de criterii pentru certificarea proiectelor de carbon, dar toate solicită, în general, ca proiectul să fie real, măsurabil, suplimentar și verificabil pentru a asigura legitimitatea creditelor de carbon.

 1. Determină cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră pe care dorești să o compensezi. Acest lucru se poate face prin calcularea amprentei de carbon folosind un calculator de carbon online sau folosind date despre utilizarea energiei, transportul și alte activități care produc emisii.
 2. Transformă datele privind emisiile în tone metrice de dioxid de carbon echivalent (CO2e). Poți utiliza factori de conversie furnizați de organizații precum Panelul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (PISC) pentru a face această conversie.
 3. Calculează numărul de credite de carbon necesare pentru a compensa emisiile, împărțind emisiile de CO2e la creditele de carbon generate de proiect.
 4. Achiziționează creditele de carbon și retrage-le, ceea ce înseamnă că revendici dreptul de proprietate asupra creditelor și te asiguri că nu pot fi folosite de nimeni altcineva.

Când achiziționezi credite de carbon, creditele sunt de obicei retrase sau anulate pentru a te asigura că nu sunt contabilizate de două ori sau revândute. Aceasta înseamnă că, odată ce ai achiziționat și retras creditele, acestea nu mai sunt disponibile pentru utilizare sau revendicare de către altcineva. Registrul sau platforma în care sunt achiziționate creditele va ține evidența retragerii, astfel încât să poți verifica dacă creditele au fost retrase în mod corespunzător. Este important să lucrezi cu furnizori și platforme de renume pentru a te asigura că aceste credite sunt retrase în mod corespunzător și că procesul este transparent.

Stimulentele fiscale și beneficiile financiare pentru achiziționarea de credite de carbon pot varia în funcție de regiune și țară. În unele cazuri, companiile sau persoanele fizice pot fi eligibile pentru credite fiscale sau deduceri pentru achiziționarea de credite de carbon, în funcție de legile și reglementările fiscale locale.

Prin achiziționarea de credite de carbon, companiile își pot compensa emisiile de gaze cu efect de seră, demonstrând angajamentul lor față de sustenabilitatea mediului și reducând amprenta totală de carbon.

Astfel, încorporarea creditelor de carbon în strategia de sustenabilitate și ESG a unei companii poate avea și alte beneficii, cum ar fi:

 1. Reputație îmbunătățită: prin demonstrarea unui angajament față de sustenabilitatea mediului și reducerea amprentei lor de carbon, companiile își pot îmbunătăți reputația și pot atrage investitori și clienți responsabili din punct de vedere social.
 2. Reducerea riscurilor: creditele de carbon pot ajuta la atenuarea riscurilor asociate cu schimbările climatice și a potențialului impact asupra operațiunilor și lanțurilor de aprovizionare ale unei companii.
 3. Conformitatea cu reglementările: în unele jurisdicții, companiilor li se poate cere să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră sau să participe la programe de compensare a emisiilor de carbon pentru a respecta reglementările locale.
 4. Economii de costuri: Investiția în proiecte de eficiență energetică și energie regenerabilă poate reduce costurile de operare ale unei companii și poate genera economii pe termen lung.

Da, Silvador Climate Action este certificat de Verra. Linkul pentru proiect din Registrul Verra poate fi accesat aici.

ODD-urile sau Obiectivele de Dezvoltare Durabilă sunt un set de 17 obiective globale stabilite de Națiunile Unite pentru a aborda provocările sociale, economice și de mediu. Creditele de carbon din proiectele care contribuie la ODD au o valoare mai mare, deoarece oferă beneficii suplimentare de mediu, sociale și economice. Prin achiziționarea acestor credite, corporațiile își pot îmbunătăți reputația, își pot alinia strategiile ESG și pot sprijini inițiative cuprinzătoare de sustenabilitate. Această cerere crescută de credite de carbon aliniate la ODD are ca rezultat o valoare de piață mai mare și o investiție mai atractivă pentru companiile care doresc să-și compenseze emisiile.

Da, poți revinde creditele de carbon pe care le-ai achiziționat. Cu toate acestea, este important să te asiguri că aceste credite sunt retrase din registru sau platformă pentru a preveni dubla numărare.

Dețin o pădure

Ne poți contacta la contact@carbonoff.com sau +40761113870 și vom discuta despre cum să te alături proiectului.

Orice proprietar de pădure privată mică, mijlocie și mare se poate alătura CARBONOFF.

Nu, pădurile din oricare regiune a României pot fi incluse în CARBONOFF.

Da, toate tipurile de arbori pot fi integrate cu CARBONOFF.

După parcurgerea tuturor celor 4 pași descriși în procesul de înscriere la program.

Echipa CARBONOFF va asigura marketingul necesar pentru a vinde eficient creditele de carbon corporațiilor care doresc să aibă un impact pozitiv asupra schimbărilor climatice.

Echipa CARBONOFF are expertiza și capitalul adecvat pentru a actualiza limitele cadastrale și planul de amenajare a pădurilor la un preț competitiv.

Da, va fi necesar să se lucreze cu grupul de companii de management forestier CARBONOFF care dețin certificările corespunzătoare pentru a implementa metodologia standard de carbon verificată pentru proprietarul pădurii.