Silvador Climate Action

Țara

Romania

Status

În dezvoltare

Tip proiect

Agricultură Silvicultură și alte utilizări ale terenurilor

Metodologie

VM0012

povestea proiectului

Proiectul nostru deține, de asemenea, certificări FSC și SDVISta, ceea ce înseamnă că putem oferi corporațiilor care doresc să-și compenseze emisiile și să-și atingă obiectivele ESG, credite de carbon de înaltă calitate cu un impact real.

Suntem un grup dedicat de investitori români locali, uniți de respectul nostru profund pentru mediu și angajamentul nostru comun pentru investiții sustenabile. Accentul nostru se află în capitalul natural, valorificând resursele abundente oferite de natură însăși, cu o atenție specială asupra vastelor și frumoaselor păduri ale țării noastre.

Înțelegând valoarea imensă a acestor păduri, nu doar ca sursă de lemn, ci și ca un rezervor neprețuit de biodiversitate și o sursă crucială de absorbție a carbonului, am dezvoltat un proiect revoluționar de generare a creditelor de carbon. Această inițiativă recunoaște că pădurile reprezintă un activ neprețuit, jucând un rol vital în lupta globală împotriva schimbărilor climatice.

Ca investitori locali, suntem familiarizați cu condițiile regionale de mediu și socio-economice, valorificând această cunoaștere pentru a maximiza potențialul investițiilor noastre. De asemenea, credem în construirea unor relații solide cu comunitățile locale, sprijinindu-le să-și păstreze modul tradițional de viață, în timp ce le oferim posibilitatea să beneficieze de noile oportunități care apar pe piața în creștere a carbonului.

zona proiectului

Aceste zone, binecuvântate cu o biodiversitate bogată și o frumusețe naturală uimitoare, oferă cadrul perfect pentru eforturile noastre de a face investiții sustenabile.

În cadrul strategiei noastre pe termen lung, avem în plan să extindem proiectul nostru de captare a carbonului în pădure și către alte proprietăți pe care le deținem în diferite județe din România. Faptul că deținem proprietăți extinse ne oferă oportunitatea unică de a implementa practici de management sustenabil al pădurilor la scară largă, amplificând impactul benefic al proiectului nostru.

Credem că realizarea cu succes a acestei extinderi nu numai că va crește dimensiunea depozitului nostru de carbon, dar va stimula și biodiversitatea, va consolida economiile locale și va încuraja dezvoltarea rurală. Prin extinderea sferei de aplicare a proiectului nostru, vom contribui, de asemenea, la diseminarea practicilor sustenabile și a conștientizării capitalului natural în întreaga țară.

Buzău

Dâmbovița

sechestrare de carbon

Inițiativa Silvador va reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră prin eliminarea tăierii în zona proiectului, transformând astfel pădurile defrișate în păduri protejate.

Zona proiectului este un ecosistem forestier cu faună abundentă și plante care pot contribui la o inițiativă bazată pe carbon prin creșterea potențialului general de captare a carbonului pe care îl are pădurea. Arborii și plantele absorb dioxidul de carbon din atmosferă în timpul fotosintezei, convertindu-l în compuși organici de carbon care sunt stocați în țesuturile acestora. Acest proces este o modalitate naturală de reducere a cantității de dioxid de carbon din atmosferă și este cunoscut sub numele de captare a carbonului.

Prin oprirea exploatării forestiere în zona proiectului, se estimează că vor fi reduse aproximativ 340.210 tone echivalente de dioxid de carbon (tCO2e) din atmosferă pe durata întregului proiect.

estimated GHG emission reductions or removals (tCO2e)

No Data Found

tree species distribution

No Data Found

tree species age

No Data Found

average growth of tree species (cbm/year/ha)

No Data Found

biodiversitatea
și impactul proiectului

O gamă diversă de specii de plante și animale într-un ecosistem forestier poate promova solul sănătos, ceea ce, la rândul său, crește capacitatea acestuia de a capta carbonul. Solurile sănătoase sunt capabile să stocheze mai mult carbon datorită conținutului lor ridicat de materie organică, care provine din dezintegrarea materialului vegetal și animal.

În plus, prezența anumitor specii de plante poate îmbunătăți și mai mult captarea carbonului. De exemplu, unele specii de arbori au un potențial mai mare de captare a carbonului decât altele datorită ratei lor de creștere și abilității de a îl stoca în țesuturile lor pentru perioade lungi de timp.

Prin implementarea practicilor de management sustenabil al pădurilor, ne asigurăm că pădurea este gestionată într-un mod care protejează și îmbunătățește biodiversitatea.

Biodiversitatea este o componentă esențială a pădurilor sănătoase și înfloritoare și este un accent important al Silvador Climate Action. Teritoriul forestier inclus în proiect este locuința unei game diverse de specii de plante și animale, de la copacii înalți care formează acoperișul pădurii până la insectele mici care trăiesc în sol.

Printre speciile pe care le putem găsi în pădurea noastră se numără urși, lupi, lincși și cerbi, precum și mamifere mai mici, precum vulpi, jderi și veverițe. De asemenea, există și numeroase specii de păsări, inclusiv bufnițe și șoimi.

Pădurea este casa unei varietăți de specii de arbori, inclusiv stejar, fag și carpen, precum și mulți arbuști, flori sălbatice și alte plante. Diversitatea florei oferă habitat și hrană pentru multe dintre speciile de animale care trăiesc aici.

arbori

Stejari
Corporate carbon footprint reduction strategies

Stejarii din regiunea Subcarpaților din România sunt cunoscuți pentru biodiversitatea lor remarcabilă. Acești copaci oferă habitate pentru o gamă largă de specii sălbatice, de la păsări și insecte la mamifere și reptile. De asemenea, stejarii ajută la susținerea echilibrului delicat al ecosistemului forestier, promovând sănătatea solului și reținerea apei.

Inițiativa noastră de proiect CARBONOFF din regiunea Subcarpaților este dedicată conservării și sporirii biodiversității stejarilor. Prin implementarea managementului forestier sustenabil și utilizarea tehnologiilor inovatoare, ne asigurăm că stejarii din zona proiectului nostru prosperă, oferind habitate importante pentru fauna sălbatică și susținând sănătatea generală a ecosistemului forestier.

Carpeni
Hornbeam trees

Carpenul este o specie de foioase care joacă un rol semnificativ în biodiversitatea pădurilor subcarpatice. Coroana sa densă și stufoasă oferă adăpost și hrană pentru o varietate de specii sălbatice, cum ar fi păsările și insectele. În plus, carpenul a fost folosit de secole în medicina tradițională datorită proprietăților sale antiinflamatorii și astringente. Scoarța și frunzele sale au fost folosite pentru a trata diverse afecțiuni, inclusiv febră, diaree și erupții cutanate.

Arborii de carpen joacă un rol important în captarea carbonului, deoarece sunt capabili să absoarbă cantități mari de dioxid de carbon din atmosferă și să-l depoziteze în biomasa lor și în solul de sub ea.

Prin promovarea creșterii și protejării carpenului și a altor specii de arbori din pădurile subcarpatice, inițiativa de captare a carbonului nu numai că ajută la combaterea schimbărilor climatice, dar sprijină și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale în scopuri medicinale.

Fagi

Fagii (Fagus sylvatica) sunt o altă specie importantă întâlnită în pădurile incluse în proiect. Acești copaci pot ajunge până la 40 de metri înălțime și pot trăi câteva secole. Ele joacă un rol semnificativ în procesul de captare a carbonului, deoarece pot stoca cantități mari de carbon în biomasa și solul lor.

Fagii sunt apreciați și pentru proprietățile lor medicinale. Frunzele, scoarța și mugurii copacului conțin compuși care au fost folosiți în mod tradițional pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv probleme respiratorii și digestive. Pe lângă valoarea lor medicinală, fagii oferă habitat pentru o gamă largă de animale sălbatice, inclusiv păsări, mamifere și insecte.

Mesteceni
Birch trees

Mestecenii (Betula spp.) sunt o specie comună de foioase întâlnită în pădurile subcarpatice. Sunt cunoscuți pentru coaja lor albă distinctivă, care se desprinde în foi subțiri, de hârtie. Mestecenii joacă un rol important în captarea carbonului, deoarece sunt capabili să stocheze cantități semnificative de carbon în biomasa lor și în sol. În plus, sunt surse importante de biodiversitate, oferind habitate pentru o varietate de animale sălbatice, cum ar fi păsările, insectele și mamiferele mici.

În ceea ce privește proprietățile medicinale, frunzele de mesteacăn au fost folosite în medicina tradițională de secole pentru a trata o serie de afecțiuni, inclusiv infecții ale tractului urinar și reumatism. Scoarța de mesteacăn este, de asemenea, o sursă bogată de betulină, un compus despre care s-a descoperit că are proprietăți antiinflamatorii, antitumorale și antivirale. Aceste proprietăți medicinale au făcut din mesteacăn o resursă valoroasă atât pentru medicina tradițională, cât și pentru cea modernă.

floră

Matricaria chamomilla

Cunoscută și sub denumirea de mușețel german, este o plantă medicinală întâlnită frecvent în pădurile subcarpatice din România. Are flori mici, albe și o aromă plăcută, fructată. Florile uscate de mușețel sunt adesea folosite pentru a face ceai, care este cunoscut pentru proprietățile sale calmante. Pe lângă utilizarea sa ca ceai, mușețelul a fost folosit în mod tradițional și pentru a trata problemele digestive, anxietatea și iritațiile pielii.

Usturoi sălbatic

Cunoscută și sub denumirea de Allium ursinum, este o plantă perenă care crește din belșug în subterasa pădurilor din regiunea Subcarpaților din România. Frunzele și bulbii săi sunt comestibile și au fost folosite în scopuri culinare și medicinale de secole. Pe lângă utilizările sale culinare și medicinale, usturoiul sălbatic joacă, de asemenea, un rol ecologic important, deoarece oferă habitat pentru diferite insecte și animale sălbatice. Inițiativa noastră forestieră își propune să protejeze și să păstreze habitatul natural al usturoiului sălbatic și al altor specii de floră din regiune, pentru a asigura supraviețuirea pe termen lung a acestor plante valoroase.

Clopoțel

Campanula napuligera, cunoscută și sub denumirea de clopoțel din Carpați, este o specie de clopoțel endemică din Munții Carpați, inclusiv din regiunea Subcarpaților din România. Este o plantă delicată care necesită condiții specifice pentru a se dezvolta, iar prezența ei este un indicator al unui ecosistem sănătos și divers. Prin conservarea mediului natural al Subcarpaților, contribuim la asigurarea existenței continue a acestei frumoase și importante specii de plante.

Pulmonaria officinalis

Numele genului provine din latinescul pulmo care înseamnă plămân și a fost folosit pentru prima dată de Leonhart Fuchs (1501–1566), un medic german și unul dintre cei trei părinți fondatori ai botanicii. Specia a fost numită officinalis de către Carl Linnaeus pentru proprietățile medicale ale acestor plante, folosite încă din Evul Mediu pentru a trata tusea și bolile toracice, din cauza doctrinei semnăturilor prin care medicii creștini credeau că plantele care seamănă cu orice parte a corpului pot fi folosite pentru a trata bolile în această parte, deoarece Dumnezeu și-a pus semnătura în plantă pentru a ghida omenirea.

Bujorul - specie protejată

Paeonia triternata, cunoscută și sub numele de bujorul cu trei frunze, este o specie de plante cu flori care se găsește în pădurile subcarpatice din România. Este o plantă medicinală care a fost folosită în mod tradițional în medicina pe bază de plante pentru a trata diverse afecțiuni, cum ar fi crampe menstruale, inflamații și infecții.

În contextul inițiativei de sechestrare a carbonului în pădurile subcarpatice, prezența Paeonia triternata evidențiază importanța conservării biodiversității în zonă. Planta oferă habitat și hrană pentru diferite specii, inclusiv polenizatori precum albinele și fluturii. Eforturile de captare a carbonului din pădure ajută, de asemenea, la menținerea condițiilor sănătoase ale solului, care sunt esențiale pentru creșterea și reproducerea Paeonia triternata și a altor specii de plante. În general, conservarea Paeonia triternata și a altor plante din pădurile subcarpatice este crucială pentru menținerea unui ecosistem sănătos și promovarea dezvoltării durabile.

Afin
Wild berries

Vaccinium myrtillus, cunoscut în mod obișnuit sub numele de afin, este o specie de arbust originar din pădurile României. Planta produce fructe de padure mici, albastre-negru, care sunt pline de antioxidanti si alti nutrienti benefici. Vaccinium myrtillus joacă un rol important în promovarea biodiversității și susținerea ecosistemului pădurii. Arbustul oferă hrană și habitat pentru o varietate de animale, inclusiv păsări și mamifere mici, iar prezența lui ajută la menținerea sănătății și productivității ecosistemului forestier. În plus, boabele de Vaccinium myrtillus pot fi recoltate și utilizate într-o varietate de aplicații medicinale și culinare, făcându-le o resursă valoroasă pentru comunitățile locale.

Ghiocel

Galanthus nivalis, cunoscut sub numele de ghiocel, este o plantă mică, cu flori albe, care crește în pădurile subcarpatice din România. Este o plantă ce înflorește la început de primăvară, adesea văzută trecând prin zăpadă și este considerat un simbol al speranței și al reînnoirii. Pe lângă frumusețea sa, ghiocelul are proprietăți medicinale și a fost folosit de secole pentru a trata diverse afecțiuni precum dureri de cap, febră și infecții respiratorii.

Spânz

Helleborus Purpurascens, cunoscut și sub denumirea de spânz, este o frumoasă plantă cu flori care crește în pădurile subcarpatice ale României. Această plantă perenă erbacee este apreciată pentru proprietățile sale medicinale și a fost folosită în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni. nflorește în zonele umede și umbrite ale pădurii, iar florile sale frumoase, violet, înfloresc primăvara, oferind o afișare uimitoare de culoare în mijlocul verdeață luxuriantă.

Sunătoare

Prima plantă medicinală găsită în pădurile românești este Sunătoarea (Hypericum perforatum), care este folosită de secole pentru proprietățile sale medicinale. Se crede că are efecte antiinflamatorii și antibacteriene, precum și că este folosit ca antidepresiv natural. Planta conține hipericină, un compus chimic natural care este responsabil pentru efectele sale terapeutice și poate fi găsită sub formă de capsule, tincturi, ceaiuri și creme. Este un remediu natural popular pentru tratarea diferitelor afecțiuni, inclusiv depresia, anxietatea și durerile nervoase.

Boletus Edulis
Boletus edulis

Boletus Edulis, cunoscut în mod obișnuit ca „Regele Bolete” sau „Porcino”, este o ciupercă foarte apreciată și căutată care crește în pădurile din Subcarpați. Această specie este cunoscută pentru gustul său delicios și valoarea nutritivă și a fost o sursă importantă de hrană pentru comunitățile locale de secole. Ca parte a inițiativei noastre forestiere, lucrăm pentru a promova creșterea și protecția Boletus Edulis și a altor specii de ciuperci comestibile prin implementarea practicilor de management durabil al pădurilor. Asigurând viabilitatea pe termen lung a acestor resurse forestiere valoroase, contribuim la conservarea biodiversității și a moștenirii culturale a regiunii, oferind în același timp oportunități economice comunităților locale.

faună

Urși bruni

Ursul brun (Ursus arctos) este o specie emblematică care este foarte reprezentativă pentru proiectul de carbon forestier Silvador Climate Action datorită prezenței sale în terenul forestier al proiectului. Ca prădător de vârf, ursul brun joacă un rol vital în menținerea echilibrului ecologic al ecosistemului forestier. Prin protejarea habitatului ursului brun, proiectul protejează și habitatele altor specii care coexistă cu această specie cheie. Mai mult, urșii bruni au nevoie de suprafețe mari, învecinate de pădure pentru a supraviețui, făcând prezența lor un semn al ecosistemelor forestiere sănătoase și conectate.

Bufniță Ural

Pădurile subcarpatice din România găzduiesc o gamă variată de specii, inclusiv o varietate de specii de bufnițe. Strix Uralensis, cunoscută în mod obișnuit sub numele de bufniță Ural, este cea mai reprezentativă specie de bufniță pentru proiectul de captare de carbon Silvador Climate Action. Acest lucru se datorează faptului că habitatul bufniței Ural poate fi găsit în terenul forestier al proiectului, ceea ce îl face o specie indicator pentru sănătatea și biodiversitatea pădurii. Bufnița Ural este, de asemenea, un bun indicator al stabilității ecosistemului forestier, deoarece necesită un amestec de păduri mature și vechi pentru a prospera.

Aceasta include conservarea peticelor de pădure veche care sunt locuri importante de cuibărit pentru bufnițe și asigurarea că pădurea este gestionată într-o manieră durabilă, care susține speciile pradă de bufnițe.

Căprioara roșie

Proiectul de carbon forestier Silvador Climate Action nu este doar un instrument vital pentru combaterea schimbărilor climatice, ci și un sanctuar pentru o gamă diversă de animale sălbatice, inclusiv cerbul roșu și căpriorul. Aceste specii emblematice se bazează pe terenul forestier al proiectului carbon pentru habitatul lor, făcându-le o componentă esențială a ecosistemului forestier. Prezența lor în terenul forestier al proiectului este un semn al sănătății și integrității ecologice a pădurii. Ca ierbivore, cerbul roșu și căprioara sau Cervus elaphus joacă un rol crucial în menținerea echilibrului ecosistemului forestier, ajutând la controlul creșterii plantelor și promovând biodiversitatea. În plus, supraviețuirea lor depinde de disponibilitatea unui habitat adecvat, care, la rândul său, necesită protecția pădurii și a resurselor acesteia.

SDG și ESG

Silvador Climate Action contribuie semnificativ la realizarea mai multor Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ONU:

Consum și Producție Responsabile

Prin promovarea practicilor de management durabil al pădurilor, Silvador încurajează utilizarea responsabilă a resurselor naturale. Programele noastre educaționale împuternicesc comunitățile locale să adopte practici ecologice, reducând risipa și epuizarea resurselor.

Acțiune
Climatică

Obiectivul principal al proiectului este combaterea activă a schimbărilor climatice, concentrându-se pe reîmpădurire și conservarea pădurilor ca măsuri eficiente de captare a carbonului, aliniindu-se astfel direct la obiectivele prezentate în Obiectivul de dezvoltare durabilă 13.

Viața
Terestră

Inițiativa noastră conservă și restaurează ecosistemele terestre, promovând biodiversitatea și protejând speciile aflate în pericol. Colaborând cu comunitățile locale, combatem defrișările și protejăm habitatele pentru generațiile viitoare.

Silvador Climate Action

Achiziționarea de credite de carbon de la noi permite corporațiilor să-și atingă obiectivele ESG în mod holistic, susținând un proiect care contribuie la mai multe ODD-uri. Această investiție contribuie doar la atenuarea schimbărilor climatice, ci și întărește angajamentul lor față de responsabilitatea socială și de mediu.