Obiective ESG și credite de carbon

Trimite:

Corporațiile pot integra creditele de carbon în strategiile lor ESG prin achiziționarea de credite de carbon din proiecte verificate de compensare a carbonului. Aceste proiecte lucrează pentru a reduce sau evita emisiile de gaze cu efect de seră, iar creditele de carbon reprezintă cantitatea verificată a reducerilor de emisii realizate de proiect. Corporațiile pot utiliza aceste credite de carbon pentru a compensa propriile emisii, a îndeplini obiectivele ESG și a-și demonstra angajamentul față de sustenabilitatea mediului înconjurător.

Unul dintre beneficiile integrării creditelor de carbon în strategiile ESG este că ajută companiile să-și atingă mai rapid și mai eficient obiectivele de reducere a emisiilor. În unele cazuri, poate fi dificil sau impractic pentru o companie să își reducă direct emisiile, astfel încât achiziționarea de credite de carbon poate oferi o modalitate alternativă de a realiza acest lucru.

Există și beneficii de imagine asociate integrării creditelor de carbon în strategiile ESG. Prin demonstrarea publică a angajamentului față de sustenabilitatea mediului înconjurător, companiile își pot îmbunătăți reputația în rândul clienților, investitorilor și altor părți interesate.

Exemple reale de companii care își ating cu succes obiectivele prin achiziții de compensare a emisiilor de carbon includ companii precum Apple, care s-a angajat să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în întregul său lanț de aprovizionare până în 2030. Apple a atins deja neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon pentru operațiunile sale corporative și colaborează cu furnizorii pentru a reduce emisiile acestora prin achiziționarea de credite de carbon.

În 2020, Microsoft a anunțat că va atinge neutralitatea emisiilor de dioxid carbon până în 2030 și intenționează să realizeze acest lucru printr-o combinație de reducere a emisiilor interne și investiții în proiecte de compensare a carbonului, inclusiv proiecte de carbon forestier. Microsoft a investit deja în mai multe proiecte de carbon forestier, cum ar fi Rezervația Naturală Tambopata-Bahuaja din Peru și Proiectul de Reîmpădurire GreenTrees din Statele Unite.

Compania franceză de alimente și băuturi Danone s-a angajat să devină neutră în emisiile de dioxid carbon până în 2050 și a investit deja în proiecte de carbon forestier pentru a contribui la atingerea obiectivelor ESG. În 2019, Danone s-a asociat cu Fondul Livelihoods for Family Farming pentru a sprijini proiecte de reîmpădurire și agroforestiere în Africa și Asia. Proiectele urmăresc refacerea terenurilor degradate, îmbunătățirea sănătății solului și captarea carbonului.

Amazon, și-a stabilit obiectivul de a atinge emisiile nete de carbon zero până în 2040. Pentru a atinge acest obiectiv, Amazon investește în energie regenerabilă și eficiență energetică, precum și în achiziționarea de credite de carbon. În 2019, Amazon a anunțat că va achiziționa 100.000 de vehicule electrice pentru livrări și va investi în proiecte de reîmpădurire pentru a-și compensa emisiile.

Delta Air Lines s-a angajat să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Pentru a-și atinge obiectivele ESG, ei investesc în avioane mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, reducând utilizarea materialelor plastice de unică folosință și achiziționează compensații de carbon. În 2020, au achiziționat peste 1,7 milioane de compensări de carbon, ceea ce echivalează cu scoaterea de pe șosea a aproape 350.000 de mașini timp de un an.

Compania de îmbrăcăminte pentru exterior Patagonia are un angajament de lungă durată față de sustenabilitate și a investit în mai multe proiecte de carbon forestier de-a lungul anilor. În 2020, Patagonia a anunțat că va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025 și intenționează să realizeze acest lucru printr-o combinație de reduceri interne de emisii și investiții în proiecte de compensare a emisiilor de carbon, inclusiv proiecte de carbon forestier.

În general, proiectele de carbon forestier sunt o opțiune populară pentru întreprinderile care doresc să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon sau să își reducă amprenta de carbon și există o varietate de proiecte și companii disponibile pentru a le ajuta să-și atingă obiectivele de sustenabilitate.